Klantenservice Den Haag 070-3638398 Voorburg 070-3863519

Focus Blogs

Productnieuws
03
feb

Panasonic S1 en S1R Fullframe

Na Canon en Nikon schaart ook Panasonic zich met de Panasonic S1 en de S1R in het rijtje van gerenommeerde camerafabrikanten, die hun eerste systeemcamera’s met full frame beeldsensor introduceren. Voor Panasonic is dit best een hele stap, omdat het merk zich alweer 10 jaar lang sterk heeft gemaakt voor het Micro Fourthird systeem, samen met Olympus. Ook ditmaal is een verbond gesloten, maar nu met Leica en Sigma. Gezamelijk zullen deze merken camera’s en objectieven met de zgn. L-Mount op de markt zetten. Vooral de introductie van het ‘traditionele’ 35 mm fullframe sensorformaat met een 2:3 lengte-breedte verhouding is nieuw voor Panasonic. Zij werkten immers met sensoren met een 3:4 verhouding en zeker niet in full frame formaat. Meer informatie over de L-Mount vind je hier.

Met de Panasonic S1 en de S1R heeft Panasonic direct 2 modellen gelanceerd. Eerstgenoemde heeft 24 MP en de laatste 47 MP. Het zijn in beide gevallen camera’s die 4K 60P/50P videokwaliteit ondersteunen. Daarnaast zijn ze voorzien van Dual IS beeldstabilisatie, waardoor fotograferen uit de hand eenvoudiger wordt en een statief niet altijd noodzakelijk is. In tegenstelling tot andere merken is de S-serie voorzien van 2 cardslots: een SD- en een XQD-slot. Het LCD scherm is over 3 assen kantelbaar, voor optimale creativiteit.

In eerste instantie zijn 3 objectieven aangekondigd. De ‘kitlens’ waarmee de S1 en de S1R uitgerust zullen zijn is een Lumix S 24-105 F4.0. Daarnaast worden de Lumix S 50 mm F1.4 en de Lumix S 70-200 F4.0 OIS verwacht.

Panasonic is vol ambitie richting komend jaar en 2020, het jaar waarin men 10 objectieven, compatible met de L-Mount op de markt hoopt te hebben. Onze verwachtingen zijn hooggespannen en verheugen ons op deze nieuwe camera’s, die in maart 2019 beschikbaar komen, maar nu al te vinden zijn in onze webshop.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...