Klantenservice 070-3638398

Demodag Smalfilm en Video digitaliseren

De Focus Smalfim Scannen Demo- en Inleverdag is terug op 5 oktober a.s.

Op zaterdag 5 oktober a.s. organiseren we wederom een demo- en inleverdag voor het scannen en digitaliseren van klassieke smalfilmpjes en videobanden! Op deze dag is de specialist van The Transfershop weer in de winkel aanwezig met scanapparatuur, waarmee gedemonstreerd wordt hoe het scannen van oud filmmateriaal in zijn werk gaat. Vanzelfsprekend is het extra aantrekkelijk om uw filmpjes op deze dag in te leveren, want op elke opdracht krijgt u 10% korting! Ga dus vast op zoek naar die oude filmpjes, die nu vast op zolder of in de kelder liggen en leg ze vast voor de volgende generatie!

Smalfilm spoelen

Deze klassieke filmspoelen waren destijds het opslagmedium voor bewegende beelden. Vaak werd gefilmd met filmcamera’s waar cassettes van 3 minuten in werden gebruikt. Die filmpjes werden eerst ontwikkeld en pas na weken werd het resultaat onthuld. De filmpjes werden aan elkaar gemonteerd en op grotere spoelen gezet. Fanatieke hobbyisten werkten met de plakpers en filmlijm om de beelden te editen en er titels bij te zetten. De projector om de opnamen te kunnen projecteren is tegenwoordig meestal niet meer aanwezig of defect, zodat de veelal waardevolle opnamen nooit meer gezien worden. Dankzij onze scanservice wordt de geschiedenis weer nieuw leven in geblazen.

Video cassettes

Vanaf de jaren ’80 werd fanatiek gefilmd met videocamera’s. Eerst met systemen, waarbij de recorder op een aparte steekwagen moest worden meegenomen. Later werd dat de camcorder (camera en recorder in 1) en werden de videocassettes steeds kleiner.  Er zijn dus videobanden in vele soorten en maten: VHS, Betamax, VHS-C, Video 8, High 8, Digital 8 en MiniDV zijn de bekendsten. We kunnen al deze banden overzetten op een DVD, USB. stick of harde schijf om ze daarmee te bewaren voor later!

Geluidsopnamen

Ook geluidsopnamen roepen van mooie herinneringen op. De stemmen van je grootouders, het eerste gebrabbel van een baby of een opname van die indrukwekkende speech tijdens die feestelijke gebeurtenis. Vaak vergeten opnamen, die tijden doen herleven als men ze weer hoort. Opnamen kunnen zijn bewaard op audiocassette, geluidsband, CD of LP. We kunnen deze allemaal dupliceren en op CD of USB stick zetten.

Opslag op DVD

Kies voor opslag op een DVD schijfje om de filmbeelden terug te kunnen kijken TV of op de computer, mits een DVD speler/brander aanwezig is. Dit is een goede keuze als verdere bewerking van de beelden niet gewenst is. Doordat de DVD speler steeds minder aanwezig is in de huiskamer en PC’s vaak geen DVD station meer aan boord hebben, neemt de populariteit van dit opslagmedium steeds verder af.

Opslag op USB stick

De USB stick is verreweg het meest populair als opslagmedium. Hij is voordelig in aanschaf en kan een grote capaciteit bevatten. USB sticks zijn klein en licht en zijn makkelijk met anderen te delen. Uiteraard dient de capaciteit afgestemd te zijn op de hoeveelheid filmmateriaal dat erop moet. We adviseren u graag.

Portable Harddisk

Als het om een grotere hoeveelheid filmmateriaal gaat, is een portable harddisk het aangewezen opslagmedium. Uiteraard is de harddisk ook heel geschikt als backup medium bij de computer. Capaciteiten lopen uiteen van 500 GB tot wel 4 TB.

Kosten Indicatie

De kosten voor het overzetten van smalfilmspoelen op DVD bestaan uit de volgende componenten:
– Starttarief 29,50
– Per minuut 1,30
– Handlingkosten per spoel 2,00

Voor het dupliceren van videobanden op DVD zijn de kosten:
– Per band 15,00
– Vanaf 10 banden 12,50

Indien op USB stick of Harddisk:
– De eerste 120 minuten 25,00
– Per vervolgblok van 60 minuten 12,50
– Schakelkosten per band 3,00

Indien de films/banden op USB stick of harddisk moeten worden overgezet komen de kosten van die gegevensdrager erbij. U kunt ook zelf een USB stick/harddisk meeleveren. Indien de opdracht is ingeleverd op of rond de Demodag van 5 oktober is 10% actiekorting van toepassing!

Verwelkomen we u op 5 oktober?

De Focus Demo- en Inleverdag Smalfilm en Video Scannen wordt gehouden op zaterdag 5 oktober 2019 in onze winkel aan de Thomsonlaan van 10-16 uur. De demonstrateur is deze dag aanwezig om u een indruk te geven van de manier waarop wordt gescand en hoe goed de kwaliteit zal worden. Gezien de te verwachten drukte is het raadzaam enigzins op tijd naar de winkel te komen. Uiteraard staat de koffie klaar!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...