Klantenservice 070-3638398

Sensorcleaning

Last van vlekjes?

Het komt in de beste families voor: iedere camerasensor is in meer of mindere mate gevoelig voor stof. Soms is dat niet hinderlijk, maar soms is het vervelend, dat op iedere foto steeds een zwart vlekje is te zien. De ene keer is dat heel diffuus en niet direct storend, maar de andere keer is het duidelijker te zien. Dat hangt o.a. af van het brandpunt van de lens en van het gekozen diafragma. Met een klein diafragma is er meer scherptediepte, waardoor een stofje meer zichtbaar is.

Het hangt uiteraard van het onderwerp af of het echt storend is. In een gevarieerd beeld is het meestal niet zichtbaar, maar met een blauwe lucht of een ander egaal vlak valt het direct op. Als u hinder ondervindt van stofjes op de sensor, dan is het tijd voor onze Sensorcleaning Service!

Welke camera?

Of uw camera voor onze Sensorcleaning Service in aanmerking komt, hangt af van het type. Camera’s met een verwijderbaar objectief komen in aanmerking. Camera’s met een vast objectief, zoals compact- en hybridecamera’s komen niet in aanmerking. Het is verstandig om sensorreiniging aan ons over te laten en niet zelf te willen poetsen. De beeldsensor is zeer kwetsbaar en raakt snel beschadigd.

Sensor formaat

Het formaat van de beeldsensor kan varieren van klein (APS-C of DX) tot groot (Fullframe of FX). Het formaat van de sensor is bepalend voor de kosten van het schoonmaken ervan. De grote sensor is over het algemeen iets kritischer m.b.t. stofjes verwijderen. Het kost dus vaak wat meer tijd.

Schoonmaakwijze

Voor een grondige reiniging zou je kunnen zeggen, dat we de sensor ‘dweilen’! De speciaal daarvoor ontwikkelde sensor-swabs hebben precies de juiste breedte van het betreffende sensorformaat, waardoor we met een ferme beweging de stofjes opdweilen. Soms blijkt het een ingedroogd druppeltje vocht/condens te zijn en dan herhalen we de veegbeweging. Het reinigingsmiddel is veilig en laat geen residu achter.

Altijd succesvol?

Het eerlijke antwoord is nee. Soms is de verontreiniging zo heftig, dat een paar keer dweilen geen zin heeft. Vooral als er zand of olie-achtige substanties worden aangetroffen, doen we soms meer kwaad dan goed. Het risico dat zandkorreltjes als schuurpapier gaan werken bij het schoonmaken is dan te groot. We zullen u informeren en hanteren daarbij een no-cure-no-pay beleid. De oplossing is dan, dat we de camera moeten verzenden aan de reparatiedienst.

De kosten

Het tarief voor het reinigen van de beeldsensor van uw camera is afhankelijk van het sensorformaat:

APS-C of DX formaat: 35 euro
Fullframe of FX formaat: 45 euro

Levertijd

We doen ons best om uw camera sensor binnen 24 uur schoon te maken. Over het algemeen lukt dat goed. Het is ons er alles aan gelegen om het goed te doen of niet te doen. Daarbij is haast niet de beste metgezel! Het neemt niet weg, dat als u de camera ‘s morgens vroeg brengt, de kans aanwezig is, dat u deze aan het einde van de dag weer op kunt halen.

Voorbereiding

Als u uw camera wilt laten reinigen, zorg dan voor een volle accu en en geheugenkaart in de camera. Bij spiegelreflexcamera’s wil de spiegel alleen opklappen met voldoende spanning in de accu. Een objectief is niet noodzakelijk, maar is ook geen bezwaar. Controleer achteraf zelf even uw camera settings, want het kan zijn dat we die bij het testen wat veranderd hebben.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
Ma t/m vr open van 09.00 uur (Ma van 11.00) tot 17.30 uur, zaterdag tot 17.00 uur | Pasfoto's zonder afspraak
+